Ingredienser:
300 g vit choklad
150 g smör
3,75 dl vetemjöl
1,5 msk vaniljsocker
1 tsk salt
3 ägg
1 dl strösocker
1 dl vita chokladknappar
30 g blåbär
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 165 grader varmluft.
- Smörj en fyrkantig form 20x20cm med smör på kanterna och täck
botten med bakplåtspapper. - Hacka chokladen och smält den och smöret i ett vattenbad.
- Blanda vetemjöl, vaniljsocker och salt i en bunke. Vispa upp äggen fluffigt och vispa ner sockret. Rör ner den choklad- och smörblandningen. Tillsätt de torra ingredienserna och blanda noga. Fördela smeten jämnt i formen, strö över chokladknapparna och blåbären.
- Grädda mitt i ugnen i 30 minuter (efter 10 min öppna luckan och gör snabbt ett fint mönster på kakan).
- Kakan ska endast få lite lätt färg. Låt svalna helt och skär sedan i bitar.
