Ingredienser:
50 g rumstempererat smör
90 g (1 dl) strösocker
1 tsk vaniljsocker
20 g (0, 3 dl) hackade pistagenötter
0,5 tsk hjorthornssalt
30g (ca 0,5 dl) rapsolja
120 g (2 dl) vetemjöl
Dekor:
100 g vit choklad
20 g hackade pistagenötter
Gör såhär:
- Rör ihop rumstempererat smör, strösocker och vaniljsocker med elvisp i en bunke.
- Häll i hackade pistagenötter, hjorthornsalt och olja, rör igen och häll till sist i mjölet och vispa med elvisp.
- Tryck ihop till en deg. Forma till bollar och lägg med mellanrum på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda i mitten av ugnen på 150 grader i ca 20 minuter. Låt svalna.
- Smält den vita chokladen och häll i en spritspåse.
- Ringla chokladen på dom svala/kalla drömmarna och strö på finhackade pistagenötter.
