(null)



macarons: 


70 g (2 st) äggvita

30 g (ca 0,3 dl) strösocker 

70 g (ca 1 dl) florsocker 

90 g (ca 2 dl) mandelmjöl

90 g (1,5 dl) florsocker 

Några droppar brun pastafärg 


Gör såhär: 


  1. Sätt ugnen på 150 grader, vanlig ugn.
  2. Vispa upp äggvitan till ett fast skum. Blanda vanligt socker med den lilla mängden florsocker (70 g). Häll ner det i äggskummet och vispa i 2 minuter.
  3. Sikta 90 g florsocker och mandelmjöl.  Vänd ned blandningen i marängen och blanda med slickepott tills marängen börjar bli lite lös.
  4. Blanda i pastafärgen. 
  5. Spritsa ut blandningen på bakplåtspapper ca 2 cm i diameter. Baka på 150 grader i 13 minuter. 


Maräng: 


65 g äggvita 

25 g (0,25 dl) vatten 

100 g strösocker


Gör såhär: 

  1. Koka upp vatten och socker till 121 grader, när den når cirka 110 grader, vispa äggvitan till ett hårt skum med i assistent. 
  2. Häll med en tunn stråle ner sockerlagen i äggvitan och vispa samtidigt på maxhastighet. 
  3. Fortsätt att vispa tills marängen är kall. 
  4. Spritsa på ena macaronslocket, det du inte ska doppa i choklad, och bränn av. 


Topping: 


100 g mjölkchoklad 

2 krossade kex (jag använde mariekex) 


Gör såhär: 


  1. Smält chokladen och doppa hälften av macaronsen. 
  2. Smula på kexen. 
  3. Låt stelna i kylen. 
  4. Sätt ihop macaronsen. 


(null)