(null)



Pajbotten: 


3 dl mandelmjöl

1 msk smält smör

0,5 dl sötströ 

1 litet ägg


Gör såhär: 

  1. Sätt ugnen på 175 grader. 
  2. Blanda alla ingredienser och tryck ut i små pajformar. 
  3. Grädda i ugnen till gyllenbrun färg. 
  4. Låt svalna i formen. 


Passion och citroncurd: 


1 dl citronsaft

1 dl passionsfrukt (jag använde frusen)

1 ägg

2 äggulor 

1 msk maizenamjöl 

1 krm vaniljpulver 


Gör såhär: 


  1. Blanda ägg, äggulor och maizenamjöl i en bunke och ställ åt sida. 
  2. Värm upp citron, passionsfrukt och vanilj och häll sedan över äggblandningen. 
  3. Häll sedan över allt i kastrullen igen och värm på svag värme tills det blir en kräm. Viktigaste är att den inte kokar. 
  4. Sila bort kärnorna och fyll pajskalen när curden svalnat något. 
  5. Låt pajen svalna i kylen. 


Topping: 


4 dl vispbar kokosgrädde


Gör såhär: 

  1. Vispa kokosgrädden och spritsa på pajerna med lämplig tyll, jag använde en rund. 

(null)