Pajbotten:
3 dl mandelmjöl
1 msk smält smör
0,5 dl sötströ
1 litet ägg
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda alla ingredienser och tryck ut i små pajformar.
- Grädda i ugnen till gyllenbrun färg.
- Låt svalna i formen.
Passion och citroncurd:
1 dl citronsaft
1 dl passionsfrukt (jag använde frusen)
1 ägg
2 äggulor
1 msk maizenamjöl
1 krm vaniljpulver
Gör såhär:
- Blanda ägg, äggulor och maizenamjöl i en bunke och ställ åt sida.
- Värm upp citron, passionsfrukt och vanilj och häll sedan över äggblandningen.
- Häll sedan över allt i kastrullen igen och värm på svag värme tills det blir en kräm. Viktigaste är att den inte kokar.
- Sila bort kärnorna och fyll pajskalen när curden svalnat något.
- Låt pajen svalna i kylen.
Topping:
4 dl vispbar kokosgrädde
Gör såhär:
- Vispa kokosgrädden och spritsa på pajerna med lämplig tyll, jag använde en rund.