Rabarberpaj, det finaste vi har! Denna syrliga pinne kan man göra så himla mycket med och kombinera med desto mer. I detta recept har jag blandat i rosmarin. Våga mer örter säger jag! 
Jag har använt en form med löstagbar botten med måtten 36x13cm. 

Botten: 

100 g smör
2 dl mjöl 
2 msk vaniljsocker 
0,5 dl socker 
1 äggula 

Gör såhär:

1. Blanda alla ingredienser så de går ihop. Plasta och låt vila i kylen i 30 minuter. 
2. Kavla ut degen och klä pajformen. 
3. Nagga och ställ i frysen i 20 min. 
4. Ställ ugnen på 175 grader. 
5. Grädda i ugnen i 12-15 minuter 

Vanilj och rosmarinkräm:

2,5 dl mjölk 
2 msk vaniljsocker 
2 tsk vaniljpulver 
30 g smör 
3 äggulor 
3 msk maizenamjöl 
1 msk torkad rosmarin 

Gör såhär: 

1. Lägg alla ingredienser i en kastrull och sjud på låg värme tills krämen börjar tjockna. Ta bort kastrullen ifrån plattan. 
2. Sila krämen så men får bort rosmarinen. 
3. Låt svalna och fyll sedan pajskalet med krämen. 

Fläderkokta rabarber: 

4 jämntjocka rabarber 
3 dl flädersaft
2 dl vatten

Gör såhär:

1. Tvätta rabarberna. 
2. Skär rabarberna i 5 cm stänger. 
3. Koka upp flädersaften och vatten, ta bort ifrån plattan och lägg i rabarberna. 
4. Låt dom ligga där tills de är kalla. 
5. Lägg på rabarberna på pajen. 

Jag har dekorerat med en nougatine, frystorkade hallon och oxalis. 

(null)