Jag har använt en form med löstagbar botten med måtten 36x13cm.
Botten:
100 g smör
2 dl mjöl
2 msk vaniljsocker
0,5 dl socker
1 äggula
Gör såhär:
1. Blanda alla ingredienser så de går ihop. Plasta och låt vila i kylen i 30 minuter.
2. Kavla ut degen och klä pajformen.
3. Nagga och ställ i frysen i 20 min.
4. Ställ ugnen på 175 grader.
5. Grädda i ugnen i 12-15 minuter
Vanilj och rosmarinkräm:
2,5 dl mjölk
2 msk vaniljsocker
2 tsk vaniljpulver
30 g smör
3 äggulor
3 msk maizenamjöl
1 msk torkad rosmarin
Gör såhär:
1. Lägg alla ingredienser i en kastrull och sjud på låg värme tills krämen börjar tjockna. Ta bort kastrullen ifrån plattan.
2. Sila krämen så men får bort rosmarinen.
3. Låt svalna och fyll sedan pajskalet med krämen.
Fläderkokta rabarber:
4 jämntjocka rabarber
3 dl flädersaft
2 dl vatten
Gör såhär:
1. Tvätta rabarberna.
2. Skär rabarberna i 5 cm stänger.
3. Koka upp flädersaften och vatten, ta bort ifrån plattan och lägg i rabarberna.
4. Låt dom ligga där tills de är kalla.
5. Lägg på rabarberna på pajen.
Jag har dekorerat med en nougatine, frystorkade hallon och oxalis.
