Botten:
300 g mandelmassa
3 ägg
0,75 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan och rör i ägg, mjöl och bakpulver.
- Häll smeten i en smord och bröad form, 20x20 cm.
- Grädda i mitten av ugnen i cirka 30 minuter.
- Medan kakan står i ugnen, gör toscasmeten.
Toscasmet:
200 g blandade nötter (jag använde mandel, rostade hasselnötter, naturella hasselnötter, sesamfrön och hyvlad mandel)
75 g smör
0,75 g socker
0,75 g sirap
2 msk vetemjöl
1,5 msk vispgrädde
Gör såhär:
- Koka ihop alla ingredienser, förutom nötterna, tills det blir konsistensen som en kolasås.
- Häll i nötterna, jag grovhackade mina men det gör man som man vill. Blanda runt och häll på kakan. Grädda i ugnen på 200 grader ca 20 min. Kakan ska vara gyllenbrun.
- Låt svalna helt innan servering.