(null)



Ingredienser: 


300 g vit choklad

150 g smör

3,75 dl vetemjöl

1,5 msk vaniljsocker

1 tsk salt 

3 ägg

1 dl strösocker 

1 dl vita chokladknappar 

30 g blåbär 


Gör såhär: 


  1. Sätt ugnen på 165 grader varmluft.
  2. Smörj en fyrkantig form 20x20cm med smör på kanterna och täck
    botten med bakplåtspapper. 
  3. Hacka chokladen och smält den och smöret i ett vattenbad. 
  4. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och salt i en bunke. Vispa upp äggen fluffigt och vispa ner sockret. Rör ner den choklad- och smörblandningen. Tillsätt de torra ingredienserna och blanda noga. Fördela smeten jämnt i formen, strö över chokladknapparna och blåbären. 
  5. Grädda mitt i ugnen i 30 minuter (efter 10 min öppna luckan och gör snabbt ett fint mönster på kakan). 
  6. Kakan ska endast få lite lätt färg. Låt svalna helt och skär sedan i bitar.
(null)