Muffins med crunch, något segt men ändå mjukt. Mums eller? Dessa muffinsarna har verkligen allt. 

 

Muffins

 

120 gram mjöl

50 gram kakao

1,25 tsk bakpulver

0,5 tsk bikarbonat

1 krm salt

2 tsk vaniljsocker 

2 ägg 

125 gram socker

55 gram rapsolja 

180g creme fraiche eller filmjölk 

180 gram toffifee 

 

Gör såhär:  

Sätt ugnen på 175 grader varmluft och klä en muffinsform med formar. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, bikarbonat, salt och vaniljpulver. Vispa äggen och tillsätt sockret lite i taget. Vispa in oljan. Tillsätt creme fraichen eller filen och vispa in den. Vänd försiktigt ner de torra ingredienserna. Hacka chokladen grovt och blanda i två tredjedelar i smeten. Fördela smeten i formarna 2/3 och strö över resterande choklad. Baka i ca 15-20 minuter. Enjoy!