(null)


Ingredienser: 


50 g rumstempererat smör 

90 g (1 dl) strösocker
1 tsk vaniljsocker

20 g (0, 3 dl) hackade pistagenötter

0,5 tsk hjorthornssalt 

30g  (ca 0,5 dl) rapsolja

120 g (2 dl) vetemjöl 


Dekor: 


100 g vit choklad 

20 g hackade pistagenötter 


Gör såhär: 


  1. Rör ihop rumstempererat smör, strösocker  och vaniljsocker med elvisp i en bunke.
  2. Häll i hackade pistagenötter, hjorthornsalt och olja, rör igen och häll till sist i mjölet och vispa med elvisp.
  3. Tryck ihop till en deg. Forma till bollar och lägg med mellanrum på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Grädda i mitten av ugnen på 150 grader i ca 20 minuter. Låt svalna. 
  5. Smält den vita chokladen och häll i en spritspåse. 
  6. Ringla chokladen på dom svala/kalla drömmarna och strö på finhackade pistagenötter. 
(null)