Denna ljuvliga sursöta paj passar perfekt efter söndagsmiddagen eller till eftermiddagsfika. En brynt smör botten med digestive, en luftig söt maräng och en krämig citroncurd. Det kan väl knappast gå fel!
 

 Recept
 
Botten
12 st digestive kex 
75g smör
1/5 tsk vaniljsocker 
 
Ställ ugnen på 180 grader. smält smöret i en gryta och låt det bli gyllenbrunt. Kör sönder kexen i en matberedare och blanda i det brynta smöret. Till sist, ha i vaniljsockret. Nu, tryck ut din kexdeg i en pajform 23cm. tryck ordentligt så den inte sjunker i ugnen. baka bottnen i ugnen 10 minuter. Låt svalna. sänk ugnen till 150 grader 

Citronfyllning
5 äggulor 
1 dl citronsaft 
citroncest från 1 citron
1 burk kondenserad mjölk 
 
Rör ihop äggulorna i en bunke. Rör ner den kondenserade mjölken, limeskal och –juice.
 Häll smeten i formen. Ställ in i ugnen 10 minuter. Ta ut och låt svalna.
 
Maräng 
4 äggvitor 
2 dl socker 
1 dl florsocker 
 
vispa äggvitorna till ett skum. Häll i sockret lite i taget. Vispa tills marängen blir toppig. Sikta ned florsockret och vänd ner det i marängsmeten. Bred på eller spritsa marängen på den kalla pajen.