Tänk så många fantastiska dagar vi har infört i vår kalender, igår 3/2 firade vi morotskakansdag. Fantastiskt! Är en dag sen med min so send the baking police! Morotskaka finns i ungefär lika många skepnader som semlan, kanske en ny variant kommer detta året. Nachomorotskaka! Kunde varit något kanske? Patent på den! Men här kommer mitt recept på saftig och kryddig morotskaka med len och krämig frosting.
 
Ingredienser:
 
kaka

3 ägg
3dl socker
3dl mjöl
4dl finrivna morötter
1,5dl rapsolja
1,5tsk kanel
1tsk malen ingefära
1tsk vaniljsocker
1tsk bakpulver
1tsk bikarbonat
 
0,5tsk salt  

 
Gör såhär: 

kaka
sätt ugnen på 175grader, smörj och mjöla en 24cm springform. 
Vispa ägg och socker poröst. 
Blanda i rapsolja och morötter.
Blanda ihop övriga ingredienser och sikta ner i äggblandningen och vänd sedan ner med slickepott.
Placera mitt i ugnen i ca 45 min, kontrollera med sticka.  

ingredienser:
 
Frosting
 
100g smör
150g färskost
4dl florsocker 
1,5 dl grädde
1tsk vaniljsocker 
 
Gör såhär:
 
Vispa smöret vitt med elvisp ca 5 min. Tillsätt sedan färskosten, florsocker och vaniljsocke och fortsätt vispa. Häll sedan i grädden lite i taget och vispa. VISPA VISPA! 

spritsa sedan din kaka när den har svalnat helt. Bon appeti!