
Har beställt silikonformar och var tvungen att prova dom meddetsamma! Visste inte riktigt vad jag var sugen på att baka så blev en bakelseversion av Piña colada. Kokos, ananas och en pytteskvätt rom om man så önskar.
Ingredienser mousse:
2 gelatinblad
2dl grädde
1tsk vaniljsocker
1krm vaniljpulver
0,5dl riven kokos
2dl ananasjuice
0,5 dl socker
Gör såhär:
Blötlägg gelatinbladen. Vispa grädden tillsammans med vaniljsockret och vaniljpulver. Koka upp ananasjuicen och socker och lös upp gelatinbladen. Låt svalna, inte stelna. Blanda i grädden och till sist, vänd i kokosen. Fyll dina formar och ställ i frysen i minst 3 h.
Ingredienser glaze:
3 gelatinblad
100g vit choklad
75g flytande glukos
0,5dl grädde
75g socker
Gör såhär:
Blötlägg gelatinbladen. Hacka chokladen och lägg i en stavmixer kanna. Koka upp resten av ingredienserna och häll över chokladen. Låt stå 30 sek och mixa med stavmixer till en slät glaze. Dra inte stavmixern upp och ned, du vill inte ha några bubblor! Låt glazen svalna till 37 grader innan du häller den på dina moussebakelser.
ingredienser mördeg:
150g kallt smör
4dl mjöl
1dl florsocker
1 ägg
1tsk vaniljsocker
gör såhär:
Starta ugnen på 175 grader. Nyp ihop alla ingredienser utom ägget,knåda aldrig en mördeg. Jobba sedan in ägget. Låt degen vila i kylen i 30 min. Kavla sedan ut på mjölat bord och stansa ut bottnar som passar dina moussebskelade. Grädda mitt i ugnen ca 7-10 min. Låt svalna helt innan du lägger på din glazade moussebakelse.
Tadaaam!