Har beställt silikonformar och var tvungen att prova dom meddetsamma! Visste inte riktigt vad jag var sugen på att baka så blev en bakelseversion av Piña colada. Kokos, ananas och en pytteskvätt rom om man så önskar. 

 

Ingredienser mousse: 

 

2 gelatinblad 

2dl grädde 

1tsk vaniljsocker 

1krm vaniljpulver 

0,5dl riven kokos 

2dl ananasjuice 

0,5 dl socker 

 

Gör såhär: 

 

Blötlägg gelatinbladen. Vispa grädden tillsammans med vaniljsockret och vaniljpulver. Koka upp ananasjuicen och socker och lös upp gelatinbladen. Låt svalna, inte stelna. Blanda i grädden och till sist, vänd i kokosen. Fyll dina formar och ställ i frysen i minst 3 h. 

 

Ingredienser glaze: 

 

3 gelatinblad

100g vit choklad 

75g flytande glukos 

0,5dl grädde 

75g socker 

 

Gör såhär: 

 

Blötlägg gelatinbladen. Hacka chokladen och lägg i en stavmixer kanna. Koka upp resten av ingredienserna och häll över chokladen. Låt stå 30 sek och mixa med stavmixer till en slät glaze. Dra inte stavmixern upp och ned, du vill inte ha några bubblor! Låt glazen svalna till 37 grader innan du häller den på dina moussebakelser. 


ingredienser mördeg: 

150g kallt smör

4dl mjöl

1dl florsocker 

1 ägg 

1tsk vaniljsocker 

 

gör såhär: 

Starta ugnen på 175 grader. Nyp ihop alla ingredienser utom ägget,knåda aldrig en mördeg. Jobba sedan in ägget. Låt degen vila i kylen i 30 min. Kavla sedan ut på mjölat bord och stansa ut bottnar som passar dina moussebskelade. Grädda mitt i ugnen ca 7-10 min. Låt svalna helt innan du lägger på din glazade moussebakelse. 

Tadaaam!