(null)


 macarons: 


70 g (ca 2 st) äggvita

30 g (ca 0,3 dl) strösocker 

70 g (ca 1 dl) florsocker 

90 g (ca 2 dl) mandelmjöl

90 g (1,5 dl) florsocker 


Gör såhär: 


  1. Sätt ugnen på 150 grader, vanlig ugn.
  2. Vispa upp äggvitan till ett fast skum. Blanda vanligt socker med den lilla mängden florsocker (70 g). Häll ner det i äggskummet och vispa i 2 minuter.
  3. Sikta 90 g florsocker och mandelmjöl. Vänd ned blandningen i marängen och blanda med slickepott tills marängen börjar bli lite lös. Jag brukar ha knepet att försöka forma en 8 i en rörelse så är smeten perfekt! 
  4. Spritsa ut blandningen på bakplåtspapper ca 3-4cm i diameter. Baka på 150 grader i 13-15 minuter. 
(null)