(null)

Glasstårta på sommaren är väl ett måste?! Men den där vanliga vanilj är inget för mig, så jag testade något nytt. En keylimepie fast i glassform och oj vilken succé det blev! Så himla gott. En riktig sommarklassiker kommer det bli här hemma. Kanske den nya midsommartårtan. 

Ingen glassmaskin krävs, tur va! Snabb och enkel att göra och superbra att förbereda till efterrätt eller kalas. 

Den fantastiska formen kommer ifrån lyckasmedmat.se där jag beställer väldigt mycket av mina bakredskap och tillbehör. 

Glass: 


100 g cream cheese

2 äggulor

1 burk (ca 400 g) kondenserad mjölk

1 dl limejuice

1 krm vaniljpulver 

Cest ifrån 1 lime 

3 dl grädde 


Gör såhär: 

  1. Vispa grädden medelhårt. 
  2. Blanda i resten av ingredienserna. 
  3. Häll i silikonformen, det ska vara ca 1 cm kvar till kanten så kexbotten får plats. 
  4. Låt stelna i frysen över natten. 


Kexbotten:


200g kex (jag använde hemmagjorda citron och limedrömmar)

100g smör


Gör såhär:

  1. Bryn smöret i en kastrull och låt svalna något. 
  2. Mixa kexen fint i matberedare och häll i smöret. 
  3. Tryck ut kexmassan på den frusna glassen och ställ in k frysen igen i ca 2 h. 
  4. Tryck ut glasstårtan ut silikonformen. 
  5. Smält vit choklad och häll på glasstårtan och cesta lite limeskal uppe på. 

(null)