Strassburgare:
200 g smör
60 g (1 dl) florsocker
20 g (4 msk) vaniljsocker
150 g (2 dl) potatismjöl
120 g (2 dl) vetemjöl
Apelsincest ifrån 1 eko blodapelsin
1 msk pressad blodapelsinjuice
Chokladdopp:
100 g choklad (minst 55%)
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader
- Vispa upp smör, florsocker och vaniljsocker fluffigt.
- Blanda torra ingredienser och vispa i fluffet.
- Tillsätt tillsist apelsinjuice och apelsincest.
- Fyll degen i en spritspåse med en valfri tyll, jag föredrar en öppen stjärntyll.
- Förbered två brickor med bakplåtspapper.
- Frys i 10 minuter.
- Spritsa ut ca 5 cm långa korvar.
- Baka av strassburgarna mitt i ugnen i cirka 12-15 minuter. Låt svalna.
- Doppa halva kakan i chokladen och lägg på bakplåtspapper.
- Lägg på några syltade apelsinskal som dekoration.
TIPS: Använd inget extra smör, ni vet den där lilla klicken man gärna lägger till för smakens skull. Då blir kakorna svåra att spritsa.