(null)


Strassburgare: 


200 g smör

60 g (1 dl) florsocker

20 g (4 msk) vaniljsocker

150 g (2 dl) potatismjöl 

120 g (2 dl) vetemjöl

Apelsincest ifrån 1 eko blodapelsin 

1 msk pressad blodapelsinjuice 


Chokladdopp: 

100 g choklad (minst 55%) 



Gör såhär: 

  1. Sätt ugnen på 175 grader 
  2. Vispa upp smör, florsocker och vaniljsocker fluffigt.
  3. Blanda torra ingredienser och vispa i fluffet. 
  4. Tillsätt tillsist apelsinjuice och apelsincest. 
  5. Fyll degen i en spritspåse med en valfri tyll, jag föredrar en öppen stjärntyll. 
  6. Förbered två brickor med bakplåtspapper. 
  7. Frys i 10 minuter. 
  8. Spritsa ut ca 5 cm långa korvar. 
  9. Baka av strassburgarna mitt i ugnen i cirka 12-15 minuter. Låt svalna.
  10. Doppa halva kakan i chokladen och lägg på bakplåtspapper. 
  11. Lägg på några syltade apelsinskal som dekoration. 



TIPS: Använd inget extra smör, ni vet den där lilla klicken man gärna lägger till för smakens skull. Då blir kakorna svåra att spritsa.