
2 dl socker
2 ägg
2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1,5 dl svarta vinbär
0,5 tsk bakpulver
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra silikonformen.
2. Smält smöret i en stor kastrull, dra av från värmen.
3. Rör ner socker, ägg, mjöl, bakpulver och vaniljsocker i smöret och blanda till en slät smet.
4. Häll smeten i formen och strö över svarta vinbären, tryck ner dom lite.
5. Grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter. Känn med en sticka efter 25 minuter, den ska vara lätt kladdig i mitten.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra silikonformen.
2. Smält smöret i en stor kastrull, dra av från värmen.
3. Rör ner socker, ägg, mjöl, bakpulver och vaniljsocker i smöret och blanda till en slät smet.
4. Häll smeten i formen och strö över svarta vinbären, tryck ner dom lite.
5. Grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter. Känn med en sticka efter 25 minuter, den ska vara lätt kladdig i mitten.
6. Låt kakan svalna helt och ta sedan ur den ur formen.
