Popcorn, choklad, kola och nutella. Halleda vilken tårta!! Allt gott i en och samma tugga. Perfekt till både kalas och efterrätt.
Chokladbotten:
3 ägg
2 dl socker
100 g smör
1 dl mjöl
1 dl potatismjöl
1,5 tsk vaniljpulver
1,5 tsk bakpulver
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader vanlig ugn.
- Smöra och mjöla en springform 16-18cm.
- Bryn smöret och låt svalna.
- Vispa ägg och socker poröst. Blanda alla torra ingredienser.
- Sikta i de torra ingredienserna i ägg smeten och vänd i.
- Vänd till sist i det brynta smöret.
- Grädda mitt i ugnen i ca 35 minuter. Känn med en sticka och den ska inte vara kladdig.
Hasselnötskräm:
300 g mörk choklad
450 g smör, rumsvarmt
2 dl florsocker
300 g nutella eller annan hasselnötkräm
Gör såhär:
- Smält chokladen över vattenbad och låt svalna.
- Vispa upp florsocker och smör, länge, det ska bli vitt och fluffigt.
- Vispa försiktigt i nutella, salt och den smälta chokladen.
Kolasås:
2 1/2 dl grädde
3 msk socker
1/2 dl ljus sirap
1 msk smör
Gör såhär:
- Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Koka upp under omrörning.
- Koka sedan på ganska stark värme, utan lock, tills såsen tjocknat och fått fin ljusbrun färg, ca 10 minuter.
- Ta kastrullen från värmen och rör i smöret. Låt kallna.
Dekorera tårtan med popcorn och ringla kolasåsen över hela tårtan. Moooouuuuums!!