Popcorn, choklad, kola och nutella. Halleda vilken tårta!! Allt gott i en och samma tugga. Perfekt till både kalas och efterrätt.  (null)



Chokladbotten:


3 ägg

2 dl socker

100 g smör

1 dl mjöl

1 dl potatismjöl 

1,5 tsk vaniljpulver 

1,5 tsk bakpulver 


Gör såhär: 


  1. Sätt ugnen på 175 grader vanlig ugn. 
  2. Smöra och mjöla en springform 16-18cm. 
  3. Bryn smöret och låt svalna. 
  4. Vispa ägg och socker poröst. Blanda alla torra ingredienser. 
  5. Sikta i de torra ingredienserna i ägg smeten och vänd i. 
  6. Vänd till sist i det brynta smöret. 
  7. Grädda mitt i ugnen i ca 35 minuter. Känn med en sticka och den ska inte vara kladdig. 


Hasselnötskräm: 


300 g mörk choklad

450 g smör, rumsvarmt

2 dl florsocker

300 g nutella eller annan hasselnötkräm


Gör såhär: 

  1. Smält chokladen över vattenbad och låt svalna. 
  2. Vispa upp florsocker och smör, länge, det ska bli vitt och fluffigt. 
  3. Vispa försiktigt i nutella, salt och den smälta chokladen.


Kolasås:


2 1/2 dl grädde

3 msk socker

1/2 dl ljus sirap

1 msk smör


Gör såhär:


  1. Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Koka upp under omrörning. 
  2. Koka sedan på ganska stark värme, utan lock, tills såsen tjocknat och fått fin ljusbrun färg, ca 10 minuter.
  3. Ta kastrullen från värmen och rör i smöret. Låt kallna.


Dekorera tårtan med popcorn och ringla kolasåsen över hela tårtan. Moooouuuuums!!