

Kladdkakebollar med chili och mörk choklad. Knappt så jag behöver säga något mer. Alla vet att chili och choklad är en fantastisk duo. I mina kladdkakebollar har jag använt mig av kladdkaka med chili och mörk choklad men det går lika bra med vanlig kladdkaka eller något annat chokladigt. Eller om man vill tillsätta chili när du mixar.
Men jag tänkte skriva några rader om det här med svinn och att slänga. Inget jag gillar alls! Dessa bollarna har jag gjort av min "restpåse" i frysen. Vad är då restpåse? Jo när jag gör bakelser som jag kanske stansar ut bottnarna från en kladdkaka och där blir över på kakan så åker det ner i min restpåse. Eller om man gör en misslyckad brownie eller tårtbotten. Det händer oss alla att vi misslyckas men det behöver inte betyda att man måste slänga resultatet, tycker alla borde ha en restpåse! Har en för choklad och en för vanilj-övrigt. Men jag slänger upp detta recept med hopp om att ni tar vara på misslyckade och kakrester men skriver mängder. Kommer dela med mig av tre olika toppingar. Lycka till mina miljövänner!
Kladdkakebollar:
1 st kladdkaka/saftig chokladtårtbotten
2 msk Philadelphia eller smält choklad
Gör såhär:
Mixa ihop till en deg. Rulla medelstora bollar.
Toppingar
- Karamelliserade pekannötter och mandlar:
0,5 dl pekannötter
0,5 dl mandlar
1 dl socker
50g socker
Hacka samman nötterna och mandlarna. Smält sockret i en stekpanna tills det blir lätt gyllenbrunt, klicka i smöret i mindre bitar och lägg i de hackade nötterna och mandlarna. Häll upp på ett bakplåtspapper och låt svalna och stelna. Mixa och rulla kladdkakebollarna i nötblandningen.
- Mjölkchoklad:
100g mjölkchoklad
Gör såhär:
Smält chokladen på låg värme i micron eller över vattenbad. Låt svalna något. Häll i en spritspåse och klipp ett minihål och ringla över kladdkakebollarna. Toppa med något strössel kanske? Strössel är aldrig fel!
- Rostad kokos:
1 dl riven kokos
Gör såhär:
Rosta kokosen i en torr stekpanna på medelvärme. Låt svalna något. Rulla kladdkakebollarna i kokosen.