(null)

En lite ovanlig cheesecake med en mjukseg botten, drar mig ifrån den traditionella digestivebotten och kör på något nytt! 

Botten: 

65 g smör 

125 g digestivekex 

30 g svarta vinbär 

1 msk strösocker 

1 dl riven kokos 

1 dl kondenserad mjölk 


Gör såhär: 

  1. Smält smöret i en kastrull och låt svalna. 
  2. Blanda de svarta vinbären och sockret tills sockerkristallerna har löst sig.
  3. Ställ åt sidan. 
  4. Mixa digestivekexen. 
  5. Lägg smör,  kex, kokosflingor, svarta vinbär och kondenserad mjölk i en bunke och blanda väl. Tryck ut massan i en form 20x20 cm som är klädd med bakplåtspapper och ställ in i kylskåp medan du gör toppingen. 

Fyllning: 

2 dl grädde
2 dl svarta vinbär + 1 msk vatten 
3 gelatinblad 
1 dl florsocker 
150 g färskost 
1 tsk vaniljpulver 

Gör såhär:
1. Blötlägg gelatinbladen. 
2. Koka upp svarta vinbär och vatten passera dom sedan genom en sil och tillsätt gelatinbladen. Låt svalna. 
3. Vispa grädden, vaniljpulver och florsocker. 
4. Rör i färskosten i grädden, rör till en slät smet. 
5. Rör samman alla ingredienser och bred ut jämt på bottnen och låt den sätta sig i kylen i minst 3 timmar. 
6. Skär den i fina bitar och toppa med maräng eller grädde. 

(null)