
Botten:
65 g smör
125 g digestivekex
30 g svarta vinbär
1 msk strösocker
1 dl riven kokos
1 dl kondenserad mjölk
Gör såhär:
- Smält smöret i en kastrull och låt svalna.
- Blanda de svarta vinbären och sockret tills sockerkristallerna har löst sig.
- Ställ åt sidan.
- Mixa digestivekexen.
- Lägg smör, kex, kokosflingor, svarta vinbär och kondenserad mjölk i en bunke och blanda väl. Tryck ut massan i en form 20x20 cm som är klädd med bakplåtspapper och ställ in i kylskåp medan du gör toppingen.
Fyllning:
2 dl grädde
2 dl svarta vinbär + 1 msk vatten
3 gelatinblad
1 dl florsocker
150 g färskost
1 tsk vaniljpulver
Gör såhär:
1. Blötlägg gelatinbladen.
2. Koka upp svarta vinbär och vatten passera dom sedan genom en sil och tillsätt gelatinbladen. Låt svalna.
3. Vispa grädden, vaniljpulver och florsocker.
4. Rör i färskosten i grädden, rör till en slät smet.
5. Rör samman alla ingredienser och bred ut jämt på bottnen och låt den sätta sig i kylen i minst 3 timmar.
6. Skär den i fina bitar och toppa med maräng eller grädde.
