Choklad cupcakes med extra allt, med extra allt menar jag extra choklad! Denna cupcake är fylld med chokladganach och toppad med chokladsmörkäm, mums!!
Choklad cupcakes:
- 2 dl strösocker
- 2 tsk bakpulver
- 1/2 tsk salt
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl kakao
- 1 ägg
- 1 dl mjölk (3 %)
- 1 dl rapsolja
- 1 dl hett vatten
Gör såhär:
1. Starta ugnen på 175 grader vanlig ugn.
2. Blanda socker, bakpulver, salt och vaniljsocker i en bunke.
3. Sikta ner mjöl och kakao.
4. Vispa snabbt ihop ägg, mjölk och olja.
5. Rör ner de torra ingredienserna.
6. Tillsätt det heta vattnet lite i taget. Blanda till en slät smet.
7. Fördela smeten i 12 muffinsformar ställda i en muffinsplåt.
8. Grädda i mitten av ugnen 16-18 minuter. Testa med provsticka, den ska vara torr. Ta ut och låt svalna helt.
9. Gröp ut mitten.
Chokladganach:
100 g mjölkchoklad
0,5 dl grädde
Gör såhär:
1. Hacka chokladen.
2. Värm grädden och häll över chokladen.
3. Rör ihop till en slät smet, låt svalna och fyll sedan dina cupcakes.
Chokladsmörkäm:
400 g smör rumstempererat
3 dl florsocker
300 g mjölkchoklad
Gör såhär:
1. Smält chokladen över vattenbad oh låg sedan svalna till rumstemperatur.
2. Vispa smör och florsocker riktigt vitt och fluffigt.
3. Vispa sedan försiktigt i den smälta mjölkchokladen.
4. Spritsa dina cupcakes med önskad tyll och dekorera. Du kan också spritsa med vispad grädde för variation.


