Choklad cupcakes med extra allt, med extra allt menar jag extra choklad! Denna cupcake är fylld med chokladganach och toppad med chokladsmörkäm, mums!! 

Choklad cupcakes:

  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl 
  • 1 dl kakao
  • 1 ägg
  • 1 dl mjölk (3 %)
  • 1 dl rapsolja
  • 1 dl hett vatten

Gör såhär: 

1. Starta ugnen på 175 grader vanlig ugn. 
2. Blanda socker, bakpulver, salt och vaniljsocker i en bunke.
3. Sikta ner mjöl och kakao.
4. Vispa snabbt ihop ägg, mjölk och olja. 
5. Rör ner de torra ingredienserna. 
6. Tillsätt det heta vattnet lite i taget. Blanda till en slät smet. 
7. Fördela smeten i 12 muffinsformar ställda i en muffinsplåt.
8. Grädda i mitten av ugnen 16-18 minuter. Testa med provsticka, den ska vara torr. Ta ut och låt svalna helt.
9. Gröp ut mitten. 

Chokladganach: 

100 g mjölkchoklad 
0,5 dl grädde 

Gör såhär:
1. Hacka chokladen. 
2. Värm grädden och häll över chokladen. 
3. Rör ihop till en slät smet, låt svalna och fyll sedan dina cupcakes. 

Chokladsmörkäm: 

400 g smör rumstempererat 
3 dl florsocker 
300 g mjölkchoklad 

Gör såhär: 

1. Smält chokladen över vattenbad oh låg sedan svalna till rumstemperatur. 
2. Vispa smör och florsocker riktigt vitt och fluffigt. 
3. Vispa sedan försiktigt i den smälta mjölkchokladen. 
4. Spritsa dina cupcakes med önskad tyll och dekorera. Du kan också spritsa med vispad grädde för variation. 


(null)

(null)

(null)