Favoritdrinken i efterrättsform kan det bli bättre! Sötsyrliga små bakelser och surprise!! dom är sockerfria. Min bästa vän sedan barndomen är nybliven diabetiker av typ 1 och jag försöker verkligen anstränga mig när hon kommer på besök, trots socker
och snabba kolhydratsmonster som jag är! Denna bakelse är inte helt diabetikeranpassad till 100% eftersom jag använde digestivekex. Men den blev godkänd ändå!
Jag använde en silikonform med 8 cylindrar ifrån silikomart.
Botten:
250 g digestivekex
1 dl mandelmjöl
120 g smält smör
Gör såhär:
1. Mixa digestivekexen fint tillsammans med mandelmjölet och blanda i det smälta smöret.
2. Tryck ner i cylindrarna så det blir ca 1 cm hög botten.
3. Ställ in i kylen.
Mojitomousse:
4 dl grädde
0,5 dl sötströ
1 tsk vaniljpulver
Saft och cest ifrån 1 lime
Finhackad mynta efter behag, smaka av
2 msk ljus rom (om så önskas)
2 gelatinblad
Gör såhär:
1. Blötlägg gelatinbladen.
2. Vispa grädden och sötströ.
3. Värm limecest, limesaft och rom och smält i gelatinbladen. Låt svalna och vänd i grädden.
4. Fyll i cylindrarna med digestivebotten och ställ in i frysen i minst 4 timmar.
5. Ta ur bakelsen och dekorera med lime och mynta.

