Favoritdrinken i efterrättsform kan det bli bättre! Sötsyrliga små bakelser och surprise!! dom är sockerfria. Min bästa vän sedan barndomen är nybliven diabetiker av typ 1 och jag försöker verkligen anstränga mig när hon kommer på besök, trots socker och snabba kolhydratsmonster som jag är! Denna bakelse är inte helt diabetikeranpassad till 100%  eftersom jag använde digestivekex. Men den blev godkänd ändå! 

Jag använde en silikonform med 8 cylindrar ifrån silikomart. 

Botten: 
250 g digestivekex 
1 dl mandelmjöl 
120 g smält smör 

Gör såhär: 
1. Mixa digestivekexen fint tillsammans med mandelmjölet och blanda i det smälta smöret. 
2. Tryck ner i cylindrarna så det blir ca 1 cm hög botten. 
3. Ställ in i kylen. 

Mojitomousse: 

4 dl grädde 
0,5 dl sötströ 
1 tsk vaniljpulver 
Saft och cest ifrån 1 lime 
Finhackad mynta efter behag, smaka av
2 msk ljus rom (om så önskas) 
2 gelatinblad

Gör såhär: 

1. Blötlägg gelatinbladen. 
2. Vispa grädden och sötströ. 
3. Värm limecest, limesaft och rom och smält i gelatinbladen. Låt svalna och vänd i grädden. 
4. Fyll i cylindrarna med digestivebotten och ställ in i frysen i minst 4 timmar. 
5. Ta ur bakelsen och dekorera med lime och mynta. 

(null)

(null)